David Wilkerson

2023.01.23


David Wilkerson - A Tökéletes nyelv

https://www.youtube.com/watch?v=DO6m3iJlkLEDavid Wilkerson - Változol (HUN)

https://www.youtube.com/watch?v=v5t-4i85LxADavid Wilkerson - Más evangélium (HUN)

https://www.youtube.com/watch?v=mxHmcuqb37w
Krisztus azt kérdezte: "De amikor eljön az Emberfia, vajon talál-e hitet a földön?

(Lukács 18:8)

Szeretném Jézus kérdésének szövegkörnyezetét bemutatni.

Jézus éppen csak befejezte a példabeszédet, amelyben egy kitartó asszony arra kérte a bírót, hogy hozzon ítéletet és szolgáltasson igazságot az ő javára. Jézus példaként hozta fel ezt a nőt, kitartó, állhatatos hitére mutatva, amit Jézus bennünk is keres; az olyan hitet amely Istent keresi a nehéz időkben és hisz ígéretei megtartásában. Krisztus jól tudta, hogy csakis az ilyen fajta hit fogja a tanítványokat megtartani a megpróbáltatások idején.

Amikor Jézus a kitartó hitről beszél, azokra gondol akiknek hite megmarad "egy darabig". Más szavakkal amikor imájukra nincs válasz - amikor a kérésükre megszabott határidő lejárt és nincs válasz - hitetlenségbe esnek. Miért? Hitüknek nincs gyökere.

"De nem gyökerezik meg benne, ezért csak ideig való, és amint nyomorúság vagy üldözés támad az ige miatt, azonnal eltántorodik." (Máté 13:21)

Az ilyen személy gyakran sértve érzi magát ha nehézség lép életébe. Valószínűleg hallottál ilyen "sérelemről" keresztény hívőktől, akik nehézségeken mentek át. Olvasták Isten Igéjét, bizonyos ígéreteket megvallottak, komolyan imádkoztak, de megpróbáltatásuk tovább folytatódott. És idővel, mivel nem látják a választ imáikra, az Ige amibe kapaszkodtak, sértővé válik számukra.

Egy ponton a hitetlenség magja el lett ültetve szívükben. És hamarosan megkérdőjelezik Isten hűségét. Képtelenek megszabadulni a gondolattól, hogy Isten nem tartotta be ígéreteit.

Bíztak benne egy darabig. Akármikor beszéltél velük, beszédük hittel telt volt és Isten megbízhatóságáról tanúskodtak. Most azonban kis kétkedés hallatszik beszédükből. Hit helyett kérdéseket hallasz, megjegyzéseket amelyek belső hitetlenséget árulnak el.

Biztos lehetsz abban, hogy Sátán táplálja ezeket a kétségeket. Idővel az ima teherré válik az ilyen hívőknek. Isten igéje iránt nincs többé ugyanaz a szeretet, mint azelőtt és nem olvassák a Bibliát többé. Idővel Krisztus iránti szenvedélyük csak pislogó láng lesz.

David Wilkerson

https://sermons.worldchallenge.org/hu/node/5642